Iedere makelaar in assurantiën die de titel registermakelaar in assurantiën (RMiA) draagt, heeft zich bewezen in gedrag en vakbekwaamheid op een niveau dat ver boven de wettelijke eisen ligt.

De RMiA gaat verder met betrekking tot kennis, kwaliteit en deskundigheid. Naast dat de RMiA moet voldoen aan scherpe voorwaarden, zal men beslist waarde hechten aan professionaliteit, deskundigheid, integriteit en onafhankelijkheid, en daarnaar handelen.

De RMiA is niet alleen een adviseur voor consumenten, maar ook zakenpartner en gesprekspartner als het aankomt op het adviesproces, de analyse, het afsluiten van de verzekering en het afwikkelen van schadeclaims.

Waarom een erkenningsregeling?
De consument is door deze erkenningsregeling verzekerd van een dienstverlener die bovengemiddelde kwaliteit en deskundigheid levert. De deskundigheids-, betrouwbaarheids-, en integriteitseisen zijn toegesneden op de alledaagse praktijk van financieel- en verzekeringsadviseurs en de belangen van degene die advies inwint. Er zijn ruim vijfhonderd personen ingeschreven in deze erkenningsregeling.

Wanneer is iemand RMiA?
Voordat een makelaar in assurantiën de titel RMiA mag dragen, moet men minimaal drie jaar werkervaring hebben, goed opgeleid zijn en bekend staan als een betrouwbaar persoon die klanten een goede ervaring meegeeft.

De kennis en deskundigheid wordt continu getoetst. Het bedrijf waar de adviseur werkt, moet ook voldoen aan de voorwaarden van de RMiA. Dit betekent dat het kantoor moet beschikken over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten, over een meer dan adequate beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschikt en aangesloten zijn bij het klachteninstituut Kifid.

De RMiA onderhoudt de kennis uiteraard volgens de wettelijke verplichte educatie, maar men kiest ervoor om verder te gaan. De RMiA gaat jaarlijks naar bijeenkomsten en congressen over actuele thema’s om de kennis en kunde up-to-date te houden die in het kader van de registratie verplicht zijn.