Permanente Educatie vanaf 1 januari 2021

Belangrijk!
De locaties waar wij als Stichting Assurantie Registratie mee samenwerken voor de permanente educatie volgen de wettelijke maatregelen met betrekking tot COVID-19. Dat betekent voor u dat u vanaf 25 september 2021 gevraagd wordt om bij binnenkomst een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te tonen via de coronacheck-app of via een uitgeprinte versie van deze app via uw DigiD. U krijgt een coronatoegangsbewijs als u volledig gevaccineerd bent, een geldig herstelbewijs heeft of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud overlegt.
Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Een afspraak voor het afnemen van een test kan via www.testenvoortoegang.nl

PE vanaf 2022
In totaal volgt u als RMiA drie bijeenkomsten per jaar in het kader van uw permanente educatie, bestaande uit drie onderdelen, namelijk:

  • Verdiepende en actuele onderwerpern en casuïstiek;
  • Competenties & Vaardigheden, als separate onderdelen of als onderdeel van reguliere workshops of masterclasses;
  • Verplichte PE-sessies A-Actualiteiten
Kosten
De reguliere PE bijeenkomst kosten 200 euro.
De bijeenkomsten die worden verzorgd door docenten van de UvA kosten 275 euro.
Vanaf 2021 is het A-Actualiteitenprogramma een verplicht onderdeel van de PE-cyclus en zal digitaal worden aangeboden. De kosten voor deze bijeenkomst bedragen 150 euro.

Kunt u niet aan de PE-verplichting voldoen?
Het kan natuurlijk zo zijn dat u door ziekte of andere onvoorziene omstandigheden niet in staat bent om aan uw PE-verplichting te voldoen. In dat geval kunt u een e-mail sturen aan n.sterrenberg@stichtingassurantieregistratie.nl met een motivatie waarom dit het geval is. Dan is het mogelijk om dispensatie toe te kennen. Dit betekent concreet dat u de studiepunten van het lopende kalenderjaar dient te voldoen voor 1 juli van het volgende kalenderjaar. U heeft als het ware dan een dubbele PE-verplichting.

Samenwerking Universiteit van Amsterdam
De UvA zal een aantal van de modules die zij aanbieden in het kader van hun opleiding Enterprise Risk Management en Verzekeringskunde vertalen naar een aantal PE-sessie voor het RMiA. U ontvangt hiervoor ook een certificaat van de UvA.  Dit zijn echte topmodules en u moet er dan ook rekening mee houden dat van u tenminste een HBO denk- en werkniveau verwacht wordt. Deze modules zijn wat theoretischer van aard. Maar vormen een goede verkenning van wat de Universiteit van Amsterdam aan programma's aanbiedt als het gaat om universitaire opleidingen voor uw beroepspraktijk.

Heeft u vragen over de PE?
Dan kunt u het beste contact opnemen met Anne Lucy Titsing, a.titsing@stichtingassurantieregistratie.nl.

Aanmelden voor de PE?
Dat kunt u doen via u mijn.sar.nu account. Bent u uw wachtwoord voor dit account kwijt? Dan kunt u door middel van de link 'wachtwoord vergeten' met behulp van uw inschrijfnummer opnieuw instellen. Weet u uw inschrijfnummer niet? Dat kunt u in het register dat gepubliceerd is op de website opzoeken.