In Schademagazine: Tussen kunst en verzekeren

Datum: 2024-07-11, Categorie: Nieuws

In Schademagazine: Tussen kunst en verzekeren
Van een historische diefstal van een Van Gogh-schilderij tot de wereld rondreizen met het Meisje met de parel. Marcel Schreuder is verzekeringsmakelaar in kunstverzekeringen en adviseert Nederlandse musea en internationale kunsthandelaren. Een beroep met de nodige sensatie, zo blijkt in 2022 als hij eerste rang de brute overval meemaakt op TEFAF. Duik met hem mee in de veelbewogen wereld van kunstverzekeringen, de ultieme niche in verzekeringsland. Want hoe verzeker je cultureel erfgoed van onschatbare waarde?

Het is maart 2022 als na jaren van corona voor het eerst weer de TEFAF plaatsvindt. De top van de kunstwereld komt bij elkaar in Maastricht voor een van de meest prominente kunstbeurzen. Tot plotseling de sfeer bruut verstoord wordt door vier gewapende mannen, die met een sloophamer inbeuken op een vitrine en een waardevol collier van ruim 20 miljoen euro buitmaken. Een overval die de kunstwereld op zijn grondvesten laat schudden. En een waarbij Schreuder met zijn neus bovenop staat. “Je maakt nog eens wat mee als verzekeringsmakelaar in kunst.”

Dat het een interessant beroep is, is wel een understatement te noemen. Lees het hele interview met Marcel Schreuder in het Schademagazine.

« Nieuws overzicht

Nieuws archief